Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/selencar/public_html/includes/menu.inc).

Позориште у Селенчи

Словацима на овим просторима у њиховом опстанку битно је помогла урођена истрајност, радност, марљивост, упорност, вера у себе и стрпљивост у свакодневом достизању њихових циљева. Двестапедесет година Словаци на овим просторима успешно одолевају језичкој асимилацији - не само да су очували свој језик и обичаје, него су од самог доласка тежили њиховом развијању и обогаћивању.

Историја школства у Селенчи

Селенча је село са специфичном структуром становништва које је махом евангелистичке или католичке вероисповести. То је, као изузетно важна чињеница о специфичности овог села, увек подразумевало узајамну конфесионалну толеранцију као гаранцију заједничког живота, напретка и просперитета становништва и самог села.

Записи о најстаријим музикантима - музичарима у Селенчи

Ако размислимо о историји нашег народа у Селенчи немогуће је не приметити да је његов свакодневни живот био испуњен радошћу и весељем за коју су, поред осталог, заслужни музичари, или како их ми у Селенчи зовемо “музиканти”.

Најстарије податке о нашим “музикантима” сакупио је виолиниста Јозеф Чапанда.

…слушате Радио Бач, емисију на словачком језику…

Прилог о радију у Селенчи пишем са посебним уживањем, пошто сам у овај медиј уложио велики део себе. Зато нећу бити скроман и покушаћу да дочарам настанак радија у Селенчи од саме своје идеје. Када сам се вратио из војске, где сам војни рок провео као радиотелеграфиста 1966, одмах сам се запослио у Основној школи у Селенчи.

Уметност

Ликовна уметност у Селенчи

Pages