Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/selencar/public_html/includes/menu.inc).

Спортски риболовци у Селенчи

Да ли сте икада будили зору уз воду? Да ли сте посматрали воду по мраку? Јесте ли икада чули звук искакања шарана и ударац репом штуке по површини? Штета. Нисте чули ни славуја у шипражју и не умете да замислите концентричне кругове које прави шаран? Нису вас рани јутарњи зраци голицали по лицу? Да, шева вам није пожелела добро јутро. Зато дођите. Поскидајте росу са мајчине душице, погледајте у свој одраз на повшини хладне воде.

Ловачко друштво

У име светог Хубертуса…

Стони тенис

Први стонотенисерски сто у Селенчу донео је крајем 50-тих година Адам Раго, тадашњи омладински активиста. То је податак који су нам дале његове колеге, просветни радници, у то време саиграчи. Сто се налазио у просторији Културно-просветног друштва “Јан Колар” у Задружном дому. Наравно, на почетку су рекет у руке узимали само најхрабрији у покушају да контролишу целулоидну лоптицу. На званично оснивање клуба требало је мало причекати.

ФК Кривањ

Најважнија споредна стар на свету и у Селенчи – фудбал

Када се у недељу после подне на крају села чује: “гоооол!”, Селенчани знају да Кривањ игра код куће “фудбал”.

Већ после Првог светског рата у Селенчи су дечаци трчали за лоптом по пашњацима у околини села. То је, међутим, била дечја игра, која није имале особине озбиљне игре.