Gradi se kanalizacija u Selenči

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/selencar/public_html/includes/menu.inc).

 Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je Opštini Bač nepunih  20 miliona dinara za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Selenča. Prema rečima pokrajinskog sekretara Branislava Bogaroškog, realno je očekivati da po zaključenom ugovoru sredstva budu utrošena i opravdana do sledeće godine u ovo vreme. On je takođe naveo da će pokrajinski sekretarijat i naredne godine raspisati konkurs za izgradnju kanalizacionih mreža, kako bi se  nastavila i druga faza radova na unapređenju ruralnih sredina.

 Ugovor sa pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo juče je u Novom Sadu potpisao zamenik predsednika opštine Bač, Zdenko Kolar. On je tom prilikom rekao da će ovaj ugovor doprineti proširenju kanalizacione mreže u našoj opštini. Kako on kaže, prva faza radova u kojoj pokrajinski sekretarijat učestvuje sa 80 procenata troškova, a opština Bač sa 20 procenata, obuhvatila bi deo od kalvarije u Selenči prema prečistaču u Baču koji se nalazi na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

  Prva faza radova  na izgradnji kanalizacione mreže u Selenči mogla bi da počne već u septembru,  a naredna faza radova planirana je za sledeću godinu kada bi trebalo da se nastave radovi zajedničkim sredstvima Lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.  U konačnoj fazi radova finansijska konstrukcija trebalo bi da bude sklopljena  I sredstvima  iz  fondova Evropske unije.